Kirkkopuiston Terassi, Sibelius-museo ja Åbo Akademin säätiö aloittavat kesäkuussa yhteistyön

Kirkkopuiston Terassi, Sibelius-museo ja Åbo Akademin säätiö aloittavat kesäkuussa yhteistyön, joka kuuluu ja näkyy Tuomiokirkkopuistossa läpi kesän. Puistoon levittäytyy taidenäyttely, ja klassinen musiikki täyttää puiston jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina DJ-keikkojen muodossa.

Desibelius – Klassista katedraalin kupeessa

Jokaisen kesäkuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Kirkkopuiston Terassi muuttuu klassisen musiikin keitaaksi, jossa sulosointuiset harmoniat sulautuvat vehreään kaupunkiluontoon. Desibelius -musiikkisarjan lomassa voi nauttia sunnuntaibrunssin tai virvoittavat lasilliset jokirannan jalopuiden varjossa. Kesän aikana pääsee lumoutumaan niin barokin, romantiikan kuin elokuva- ja nykymusiikin sävelistä. Ensimmäinen Desibelius -iltapäivä soi 2. kesäkuuta klo 12–16 DJ Desibeliuksen johdolla. 

“Tulevana sunnuntaina on luvassa musiikkia ainakin 800 vuoden ajalta, aina sooloteoksista sinfonioihin. On innostavaa tuoda klassista musiikkia tiloihin, joissa sitä ei perinteisesti ole totuttu kuulemaan, kuten Tuomiokirkkopuistoon.”, kertoo Sibelius-museon kulttuurituottaja Johannes Juva

Åbo Akademin säätiön taidekokoelman aarteita Kirkkopuiston Terassilla.

Valokuvataiteilija Vesa Aaltosen ja Kirkkopuiston terassin monivuotinen yhteistyö jatkuu jälleen, kun Aaltonen muuttaa yhteistyötyössä Åbo Akademin säätiön intendentti Ulrika Gräggin kanssa Tuomiokirkkopuiston vehreäksi taidegalleriaksi. Kesän näyttely kantaa nimeä Tyttö ja kanarialintu ja on avoinna 4.6.–18.8. 

Kirkkopuiston Terassin naapurissa Sibelius-museossa nähtiin 3.2.–2.6.2024 säätiön kokoelmanäyttely "Muutakin kuin ukkoja.” Nyt puistossa nähtävä kokonaisuus jatkaa kokoelmanäyttelyn ajatusta uudessa muodossa, suurille kankaille vedostettuina. Kirkkopuiston näyttely jatkaa edeltäjänsä teemoja katunäkymistä maisemiin ja kansan kuvauksesta miljöömuotokuviin sekä asetelmiin. Valituista teoksista varhaisin on ranskalaisen taidemaalari Jean-Babtiste Greutzen Tyttö ja kanarialintu, joka on maalattu 1700-luvun loppupuolella. Säätiön taidekokoelma sisältää yli 2000 teosta.

Kirkkopuiston Terassilla nähdään myös Ett Hem -museosta löytyvän Gunnar Berndtsonin vuonna 1892 Ranskassa maalaaman Puutarhaidyllin suurennettu kangasvedos. Ett Hem on konsuli Alfred Jacobssonin ja hänen vaimonsa Hélènen Åbo Akademin säätiölle lahjoittama kotimuseo, joka on vastikään uudelleen avattu yleisölle. Museon teoksista valittiin Puutarhaidylli osaksi puiston näyttelyä, koska se sopii aiheensa puolesta Turun kansallisen kaupunkipuiston ydinalueelle. 

“Näyttelyn ajatuksena on rikastuttaa kaupunkikulttuuria tuomalla taidetta kaupunkitilaan uudella tavalla koettavaksi. Tällainen odottamaton kohtaaminen pyrkii lisäämään taiteen ja kulttuurin tunnettavuutta ja osaltaan rikastuttamaan ihmisten arkea. Taide kuuluu kaikille.”, kertoo näyttelyn toteutuksesta vastaava Vesa Aaltonen.

Vesa Aaltonen on tunnettu turkulainen valokuvataiteilija, joka on toiminut muun muassa eri taidemuseoiden valokuvaajana yli kahden vuosikymmenen ajan ja kuvannut lukemattomia teoksia eri museoiden kokoelmissa.

Åbo Akademin säätiö ylläpitää kolmea museota: Sibelius-museota ja Ett Hem -museota Piispankadulla Turussa ja Casa Haartmania Naantalissa. Åbo Akademin säätiö perustettiin vuonna 1917, ja sen pääasiallinen tarkoitus on tukea Åbo Akademita. Lisäksi säätiö tukee tieteellistä tutkimusta, akateemista koulutusta sekä taidetta ja kulttuuria Suomessa.

Desibelius -sunnuntait Kirkkopuiston Terassilla

2.6. DJ Desibelius

7.7. DJ Esko Routamaa

4.8. DJ Topias Tiheäsalo


Edellinen
Edellinen

Juhannustanssit 21.–22.6.

Seuraava
Seuraava

Kirkkopuiston Terassin kesäkuu on täynnä tekemistä!